onsdag 6 maj 2009

Thinking blue

Morsning!

Idag öste regnet ner och jag drömde mig bort till blåa skyar,
men det blev ju lite blått framåt kvällen i alla fall.
Hur som helst så bakade jag bröd med blåbär, så fick jag lite
blått hihi... Eftersom limpan innehåller både surdeg och blåbär, så
kommer jag nu kalla den för:

SURT BLÅBÄR
till surdeg-
Surdeg av vete:Mixa 2 dl vatten och 2 1/2 dl vetemjöl så att degen blir slät.
Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn.
Tillsätt 1 dl vatten och 1 1/2 dl vetemjöl. Mixa eller vispa, plasta in och låt
stå i ett dygn.Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1 1/2 dl vetemjöl.
Mixa eller vispa, plasta in och låt stå i ett dygn.
ingredienser:

3,5 dl vatten
8 dl vetemjöl
2dl dinkelmjöl
1,5 dl surdeg av vete
3,5 dl vatten
1/4 pkt jäst
2 msk rapsolja/olivolja
2 tsk havssalt
1 dl blåbär
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser förutom saltet och knåda den
5-10 min. Sedan häller du i saltet och knådar i 5 min till.
Täck över bunken och låt degen jäsa i 2 tim.
Dela sedan degen i två delar och knåda dem innan du
lägger dem i en brödform( rekommenderas!).
Låt sedan degen jäsa i 1-1,5 tim. Sätt samtidigt på ugnen
på 225 grader.
Sedan när det är dags att sätta i limporna, i mitten utav
ugnen, är det bra att spraya in lite vatten så får bröden
en finare skorpa. Låt limporna vara inne i 25-30 min.

Tadaa...!

Sedan får jag inte glömma att tipsa om Muffin Bakery!
Har bara varit där två gånger och nu senast igår tillsammans
med Josefin från min pararelklass i samband med skolarbete.
Supergoda muffins! Det är som om muffins korsade med
Ben och Jerry´s.
Ps. Tack Josefin för en kul dag! ;) ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar