tisdag 28 april 2009

God morgon!
har tänkt på att jag inte har lag in något på ett rejält långt tag måste då
såklart kompensera för det så här kommer lite mat, en tillfixad kladdkaka
och ett riktigt gott bröd.


Paprika sin carne
ingredienser ca 4 portioner:
1 dl matvete
2 vitlöksklyftor
½ pkt krossade eller passerade tomater
(2 tomater)
1 pkt vita bönor
3 msk ( rågade) majs
½ gul paprika
½ röd paprika
paprikakrydda, salt och peppar

Gör så här:

Börja med att göra matvete enligt anvisning på förpackningen och häll
alternativt ned lite lanbuljong ( 1-2tsk).
Ta sedan en ny kastrull och börja med att fräsa finhackade vitlöksklyftor
och häll sedan ned de krossade eller passerade tomaterna. Jag som hade
passerade tomater tyckte det var godast att skära i två extra tomater för
att få lite mer ja... tomat. Efter det är det bara att hälla i bönorna, skiva
paprikan, hälla i den och majsen. Till sist får man välja om man vill ha sitt
matvete i grytan eller bredvid. Sedan får det kryddas efter smak!



Kladdkaka:
Receptet för denna kladdkaka hittar du på tasteline och av alla
kladdkakor jag gjort är det här defenitivt en utav de bästa recept
som jag har läst. Plus att resultatet inte blev så dumt det heller! :)
Sedan kan man dekorera lite efter vad man känner, men eftersom jag
skulle fixa släktens påsktårta åkte det på en marsipankyckling, jordgubbar
och lite godisägg.


Till sist kommer en bild på en honungslimpa vars recept kommer ifrån
Riddarbageriet och återfinns i deras receptbok som "Honey". Det tog dock
några dagar att göra eftersom surdeg ingick i receptet! Men det var det värt,
för resultatet blev smaskens!